Årstidernes beklædning til MTB entusiasten

De seneste år har du, hvis du går ture i skov og andre farlige og spændende områder, måske set en del flere MTB’er.

Mountainbiking vokser som aldrig før. Og vi er langt fra i mål, trenden vokser stadig

Sidder du allerede på sadlen

Ikke på vej og tilbage til job. Nej. Cykler du på landevejen, af lyst og ikke af nød?
Årsagen til spørgsmålet er ligetil. Du skal nemlig ud og finde nyt tøj, hvis du vil overgå til MTB. Tøjet du har på som landevejscykellist er meget tyndere, ikke så slidstærkt og lettere. MTB tøj er væsentligt stærkere. Holdbaren er selvfølgelig god, men hvis du styrter i jorden, som du nok en dag gør, vil du sætte pris på det tykke tøj.

Tag ind i butikken og fortæl dine krav

På nettet er rådgivning svært. Sportstøj bliver solgt overalt, men når du skal have unik rådgivning, bør du gå i butikken. På den måde er du sikker på, om det i det hele taget passer dig.

Størrelsen er selvfølgelig vigtig, men der er nogle punkter, du skal gå igennem, når du fremføre din krav til sælgeren.

Tøjet

Du skal have:
• Inderst trøje
• Udvendig trøje
• Bukser (tights)
• Baggies (løse shorts)
Du skal bare vide én ting, kære nysgerrige læser, listen er slet ikke komplet. Tøjet er meget vigtigt, derfor går vi nu i dybden.

Here it goes.

Inderst trøje skal være god til sved. Du skal kunne ånde og få dit ved til at forsvinde. Nogle vælger en meget tynd uldtrøje. Bagefter tager mange en softshell på. Den skal være slidstærk og åndbar. Hvis ikke vil den gå i stykker og du vil koge over af varme.

Vælg inder bukser, der har sele. På den måde kan de hvert fald ikke ryge af og du får ikke nogle stramme bukser på, der vil stramme om livet, men mere jævnt og fast hele vejen igennem.

Mange har også de såkaldte baggies. Det er løse bukser. Argumentet folk bruger, er, at de er meget stærke. Så når du kører forbi grene og buske, vil de kunne holde til det. Også når du styrter. Polyester vil gå i stykker på ingen tid. Det holder ikke. Køb noget der kan holde til den sport, du har valgt.

Et par ord om vandtæthed

Dine bukser skal være vandtætte. Andre ting kan også være vandtætte, det er kun en fordel, men på ingen måde et must.

Når du cykler i måske flere timer er det bare rart. At blive våd vil måske mindske din interesse, hvem ved. Så du kan garderer dig mod at miste interessen og regnen. De fleste gør det.